Σάββατο 23 Απριλίου 2011

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ - ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Η Κυριακή του Πάσχα ειναι η μεγάλη γιορτή της Λαμπρής, απο νωρίς το πρωί ο παραδοσιακός οβελίας ψήνεται στη σούβλα ενώ γύρω απο το εορταστικό τραπέζι
γλεντούν οικογένειά και φίλοι με τραγούδια και χορό.
Πολλά μέρη στην Ελλάδα γιορτάζουν το Πάσχα με τα δικά τους έθιμα. Μερικά παραδείγματα:
Στην Πάρο τα παιδιά αναπαριστούν τους αποστόλους του Ιησού, τον Μυστικό Δείπνο, την πορεία για τον Γολγοθά και τη Σταύρωση.
Στην Πάτμο δώδεκα μοναχοί αναπαριστούν τους αποστόλους, και ο Ηγούμενος πλένει τα πόδια τους στην πλατεία την Μεγάλη Πέμπτη .
Στην Κρήτη, όπως και σε πολλά σημεία στην Ελλάδα, μια κούκλα κατασκευασμένη από παλιά ρούχα καίγεται συμβολίζοντας το κάψιμο του Ιούδα.
Στην Κέρκυρα ο πολιούχος της πόλης Άγιος Σπυρίδωνας περιφέρεται την Κυριακή των Βαΐων και από το Σάββατο του Πάσχα κεραμικά και κανάτες ρίχνονται στους
δρόμους.
Στη Θράκη και τη Μακεδονία νέες γυναίκες φορώντας την παραδοσιακή ενδυμασία που ονομάζεται Λαζαρινή πάνε στα γύρω χωριά τραγουδώντας παραδοσιακά τραγούδια
του Πάσχα.


Πηγή: http://www.releasegreece.com/2011/04/blog-post_7258.html#ixzz1KNcqLoZn

Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ 23/4 - ΤΙ ΘΑ ΠΑΙΞΩ ΕΓΩ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ! ΠΑΛΙ ΔΥΟ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΕΧΘΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΥΤΟ ΟΠΩΣ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΑΘΩΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ. ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ.Η ΜΠΑΓΕΡΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ  ΜΕ  ΤΗΝ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΤΗΣ ΑΪΝΤΡΑΧΤ Φ. ΚΑΘΩΣ ΥΠΕΡΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΟΙΟΤΙΚΑ. ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ Η ΤΟΤΕΝΑΜ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΓΟΥΕΣΤ. ΜΠΡΟΜ. Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΩΣΜΕΝΗ. ΣΤΗΝ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣΙΠ Η ΧΑΛ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΗ ΑΝΟΔΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΕΪΟΦ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΙΚΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΑΥΤΑ. ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
                       ΑΪΝΤΡΑΧΤ Φ. - ΜΠΑΓΕΡΝ  2
                      ΤΟΤΕΝΑΜ - ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ 1
                      ΧΑΛ- ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ       1                                                                                      Υ.Γ1 ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΧΑΤΗΡΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΤΗΛΗ.
Υ.Γ.2 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ!

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ - ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Το Μεγάλο Σάββατο, ο Ιησούς μετά την ταφή Του, κατεβαίνει στον Άδη, προκειμένου να λυτρώσει όλους εμάς τους ανθρώπους από το προπατορικό αμάρτημα, χαρίζοντας μας αιώνια πνευματική ζωή.
Κάθε Μεγάλο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, γίνεται στα Ιεροσόλυμα η αφή του Αγίου Φωτός. Ο Πατριάρχης μπαίνει στον Πανάγιο Τάφο και από εκεί παίρνει το Άγιο Φως. Αυτό στην συνέχεια μεταφέρεται με κάθε τρόπο, σ’ όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες του κόσμου για την λειτουργία της Ανάστασης.
Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, τελείται στις εκκλησίες μας, η Θεία Λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης. Αυτή ονομάζεται έτσι, γιατί σε κάποιο σημείο ο ιερέας προαναγγέλλει την Ανάσταση του Κυρίου, λέγοντας τα εξής λόγια «Ανάστα ο Θεός κρίνων την γην».
Στην Ελλάδα, η Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως γίνεται το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου ακριβώς στις 12 τα μεσάνυχτα. Εκείνη την ώρα ακριβώς κλείνουν τα φώτα τις εκκλησίες όπου ο ιερέας βγαίνει στο προαύλιο της εκκλησίας κρατώντας σε κάθε χέρι από μια δεσμίδα τριάντα τριών κεριών με το Άγιο Φως και ψάλλει το «Δεύτε λάβετε φως». Ακολουθεί το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως και ψάλλεται το «Χριστός Ανέστη εκ νεκρών θανάτω θάνατον πατήσας και τοις εν τοις μνήμασι, ζωήν χαρισάμενος»!
Όλοι οι πιστοί κρατώντας τις λαμπάδες και τα λευκά κεριά στα χέρια, κάνουν ευλαβικά τον σταυρό τους, αγκαλιάζονται και δίνουν το φιλί της αγάπης. Στο σπίτι ακολουθεί το τραπέζι της Αναστάσεως με την παραδοσιακή μαγειρίτσα και το τσούγκρισμα των κόκκινων αυγών. Αυτό σημαίνει και το τέλος της νηστείας.
Σε λίγο θα ξημερώσει η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης και του Ελληνισμού, η Κυριακή του Πάσχα.

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/04 ΤΙ ΘΑ ΠΑΙΞΩ ΕΓΩ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ. ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΗΜΕΡΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ  ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΩ ΤΙΠΟΤΑ ΣΗΜΕΡΑ. ΟΜΩΣ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΙΛΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ, Η ΧΕΛΣΙΝΜΠΟΡΓΚ ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΗ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΥΛΙΚΟ ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΗ ΣΙΡΙΑΝΣΚΑ. Η ΜΠΕΡΙ ΚΥΜΗΓΑΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΟΔΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΤΕΟΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΟΠΩΣ Η ΛΙΝΚΟΛΝ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ. ΤΕΛΟΣ Η ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ ΠΑΙΖΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΣΚΙΣΕΧΙΡΣΠΟΡ ΟΜΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΠΕΡΕΧΕΙ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ.ΔΙΠΛΟ. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
                                  ΧΕΛΣΙΝΜΠΟΡΓΚ - ΣΙΡΙΑΝΣΚΑ 1
                                  ΜΠΕΡΙ -  ΛΙΝΚΟΛΝ  1
                         ΕΣΚΙΣΕΧΙΡΣΠΟΡ - ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ 2
taxidromos

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Μεγάλη Παρασκευή:  μία ημέρα απόλυτης νηστείας, η Εκκλησία μας θυμίζει και βιώνει την πορεία του Ιησού προς τον Σταυρό και τον θάνατο, την ταφή του και, εν τέλει, την πλήρη επικράτηση του κακού επί του καλού, μέχρι το δεύτερο να θριαμβεύσει ξανά με την Ανάσταση.
Τα 12 Ευαγγέλια που διαβάζονται την Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ και τα 5 την Μεγάλη Παρασκευή το πρωί μας παρουσιάζουν τα δραματικά γεγονότα από όλους τους Ευαγγελιστές.
Με τον τρόπο αυτό ζούμε την προδοσία και τη σύλληψη, την ανάκριση και τους εξευτελισμούς, την θανατική καταδίκη από τους Αρχιερείς και τον Πιλάτο, την άρνηση και τη μετάνοια του Πέτρου, την πορεία προς το Γολγοθά, τη Σταύρωση, το Θάνατο, την Αποκαθήλωση, την ταφή και τη σφράγιση του μνημείου.
Σύμφωνα με τις ευαγγελικές περικοπές, ο Ιησούς σταυρώθηκε στις 9 το πρωί. Το μαρτύριό του κράτησε 6 ώρες, ώσπου, στις 3 το μεσημέρι, παρέδωσε το πνεύμα λέγοντας «τετέλεσθαι».
Κατά την δύση του ηλίου, ο Ιωσήφ από Αριμαθείας και ο Νικόδημος -και οι δύο κρυφοί μαθητές του Ιησού- αποκαθηλώνουν το Σώμα, το αρωματίζουν, το τυλίγουν σε καθαρό σεντόνι, το θάβουν σε καινούργιο τάφο και τον σφραγίζουν με μεγάλο λίθο.
Τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί διαβάζονται οι Ώρες στη θέση της Θείας Λειτουργίας, το μεσημέρι γίνεται η Αποκαθήλωση και το βράδυ βγαίνει στο κέντρο των ναών ο επιτάφιος και διαβάζονται τα Εγκώμια, ενώ ακολουθεί η περιφορά.
«Η ζωή εν τάφω κατετέθης, Χριστέ, και Αγγέλων στρατιαί εξεπλήττοντο, συγκατάβασιν δοξάζουσαι την σην», ακούμε στους ψαλμούς.
Ωστόσο, ο θάνατος του Χριστού γίνεται σωτήριος για εμάς, πηγή λύτρωσης που θα έλθει με την Ανάστασή Του.
«Ιδείν την του Υιού σου Ανάστασιν, Παρθένε, αξίωσον σους δούλους», καταλήγουν τα εγκώμια με το «Αι γενεαί πάσαι».

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

21/4 -ΤΙ ΘΑ ΠΑΙΞΩ ΕΓΩ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.2/3 ΕΧΘΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΝΑ ΙΣΟΦΑΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΛΑΕΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΝΩ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΠΕΡΑΣΑΝ ΕΥΚΟΛΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΚΟΥΠΟΝΙ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ. ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟΧΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ. ΟΜΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΓΩ ΘΑ ΔΩΣΩ ΜΕΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ. Η ΟΣΝΑΜΠΡΙΚ ΘΕΛΕΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΩΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ. Η ΑΟΥΕ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΗΝ 3 ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΥΤΗΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΤΜΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ .ΑΣΣΟΣ. ΤΕΛΟΣ Η ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΛΟΚΕΡΕΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙΙ ΕΚΤΟΣ ΣΤΟΧΩΝ.ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
                        ΟΣΝΑΜΠΡΙΚ - Φ.Σ.Β. ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ  1
                       ΑΟΥΕ - ΚΟΤΜΟΥΣ 1
                      ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ - ΛΟΚΕΡΕΝ 1
taxidromos

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ - ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Tην Μεγάλη Πέμπτη αναβιώνονται στην Εκκλησία μας, τα γεγονότα της τελευταίας ημέρας της ζωής του Ιησού Χριστού στη Γη.
Όπως μας αναφέρουν τα Ευαγγέλια, ο Χριστός θέλησε πριν θυσιαστεί για την σωτηρία των ανθρώπων, να δειπνήσει για τελευταία φορά με τους μαθητές του. Ο δείπνος αυτός είναι ο γνωστός μας Μυστικός Δείπνος. Έλαβε χώρα σε ένα υπερώο (σε ένα πατάρι δηλαδή) κάποιου σπιτιού της Ιερουσαλήμ, στο οποίο κρυφά συνέφαγαν οι μαθητές και ο Ιησούς.
Πριν ξεκινήσει ο Δείπνος, ο Χριστός πήρε μια λεκάνη με νερό και έπλυνε τα πόδια των μαθητών του. Αυτό ήταν μια ενέργεια που έκαναν οι δούλοι της εποχής. Δηλαδή πριν από το φαγητό, έπλεναν τα πόδια των κυρίων τους. Με την πράξη του αυτή ο Ιησούς θέλησε να διδάξει τους μαθητές του και, μέσω αυτών, όλους τους ανθρώπους να είναι ταπεινοί και να υπηρετούν τους συνανθρώπους τους. Το γεγονός αυτό έχει λάβει στις μέρες μας το όνομα Ιερός Νιπτήρας. Σε πολλές περιοχές της χώρας μας, γίνεται αναπαράσταση του Ιερού Νιπτήρα το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης.
Κατόπιν ο Ιησούς κατά την διάρκεια του Μυστικού Δείπνου, και αφού είχε αποχωρήσει ο Ιούδας, παρέδωσε στους μαθητές του, το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Πρόσφερε άρτο λέγοντας: «λάβετε φάγετε τούτο εστί το σώμα μου» και κρασί «πίετε έξ αυτού πάντες τούτο γαρ εστί το αίμα μου το της καινής διαθήκης το περί πολλών εκχυνόμενον εις άφεσιν αμαρτιών». Η παράδοση της Θείας Ευχαριστίας τελείωσε με την εντολή: «τούτο ποιείτε εις την εμήν ανάμνησιν».
Μετά το πέρας του Μυστικού Δείπνου, ο Ιησούς και οι μαθητές του, μετέβησαν στο Όρος των Ελαιών. Εκεί ο Χριστός προσεύχεται στον Πατέρα του, και τελικά συλλαμβάνεται από τους Ρωμαίους, με την βοήθεια του Ιούδα.
Στον Εσπερινό της ημέρας έχουμε την Σταύρωση του Θεανθρώπου. Διαβάζονται τα 12 Ευαγγέλια που περιγράφουν τα Άγια Πάθη. Μετά το 5ο Ευαγγέλιο, βγαίνει ο Εσταυρωμένος. Στις εκκλησίες, όλο το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης μέχρι το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, παραμένουν κυρίως γυναίκες οι οποίες «μοιρολογούν», ψάλλοντας ύμνους, τον Χριστό. Σε πολλά μέρη, προετοιμάζουν τον στολισμό του Επιταφίου κατά την διάρκεια της νύχτας αυτής.
Στα σπίτια των Χριστιανών, την Μεγάλη Πέμπτη, βάφονται τα κόκκινα αυγά. Για τον λόγο αυτό, η ημέρα λέγεται και Κόκκινη Πέμπτη ή Κοκκινοπέφτη. Εκτός από τα αυγά, την μέρα αυτή, φτιάχνονται τα πασχαλινά κουλούρια και τα τσουρέκια. Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, οι Χριστιανοί κρεμούν κόκκινα πανιά στα παράθυρα των σπιτιών τους.

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ 20/4 ΤΙ ΘΑ ΠΑΙΞΩ ΕΓΩ

ΓΕΙΑΣ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ 2/3 ΕΧΘΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΛΑΕΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ.
ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ.ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΑΝ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΜΑΞ ΑΛΛΑ ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΥΡΙΧΗ ΕΧΘΕΣ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ  ΚΑΙ ΝΑ ΙΣΟΒΑΘΜΟΥΝ, ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΤΕΙ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΛΤΙΚ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ. ΤΕΛΟΣ Η ΠΑΡΙ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΖΕ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΟΠΩΣ ΠΕΡΥΣΙ ΟΠΟΥ ΣΗΚΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ. ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΡΙΑ ΔΙΠΛΑ. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
ΞΑΜΑΞ - ΒΑΣΙΛΕΙΑ 2
ΚΙΛΜΑΡΝΟΚ -ΣΕΛΤΙΚ 2
ΑΝΖΕ - ΠΑΡΙ Σ.Ζ.  2
Υ.Γ.1 ΜΕΤΑ ΠΟ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΑ ΚΑΠΟΙΟi ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΝΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ. ΕΓΩ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΔΙΝΩ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ, ΑΛΛΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΟΤΕ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ, ΔΕΝ ΠΑΩ ΒΑΣΗ ΠΟΣΟΣΤΩΝ..ΟΜΩΣ ΣΕΒΟΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΘΑ ΔΙΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΕΤΣΙ ΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Υ.Γ2 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ.
taxidromos

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ

Βρισκόμαστε στο μέσο της Μεγάλης Εβδομάδας. Το γεγονός που έρχεται η Εκκλησία να μας θυμίσει, λαμβάνει χώρα δύο ημέρες πριν οδηγηθεί ο Ιησούς Χριστός στο Σταυρό. Ο Ευαγγελιστής Ματθαίος είναι αυτός που εξιστορεί τι έγινε εκείνη την ημέρα:

Ο Ιησούς βρισκόταν στο σπίτι του Σίμωνα του λεπρού. Εκεί εμφανίστηκε μια γυναίκα κρατώντας ένα μπουκαλάκι με ακριβό μύρο. Ζήτησε συγχώρεση από τον Υιό του Θεού, επειδή ήταν πόρνη, και έριξε αυτό το μύρο στα μαλλιά Του. Οι μαθητές του Ιησού, θεώρησαν την πράξη αυτή μεγάλη σπατάλη, αφού θα μπορούσαν να πουλήσουν το μύρο και με τα χρήματα που θα έπαιρναν να βοηθούσαν τους φτωχούς. Ο Ιησούς παίρνοντας το μέρος της γυναίκας, επίπληξε τους μαθητές του, λέγοντας τους ότι η γυναίκα αυτή του έκανε καλό, αφού με αυτό το μύρο τον ετοίμασε για την ταφή. Τους θύμισε ότι τους φτωχούς θα μπορούν να τους βοηθούν καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής τους, ενώ Εκείνον θα τον έχουν για λίγο ακόμα. Την συγχώρησε για τις αμαρτίες της και, προφητικά μιλώντας, είπε ότι η πράξη της αυτή θα αναφέρεται στο Ευαγγέλιο που θα κηρυχθεί σε όλο τον κόσμο, αποτελώντας, αυτή η αναφορά, ένα μνημόσυνο γι’ αυτήν. Τότε ο Ιούδας έφυγε και πήγε να συναντήσει τους Αρχιερείς. Τους ρώτησε τι θα του δώσουν για να τους παραδώσει τον Χριστό, και αυτοί του υποσχέθηκαν τριάντα αργύρια.
Το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, στις εκκλησίες μας, τελείται το Μυστήριο του Μεγάλου Ευχελαίου. Κατά την διάρκεια του, διαβάζονται επτά Ευαγγέλια και επτά Ευχές. Ευλογείται έτσι το λάδι με το οποίο ο ιερέας «σταυρώνει» τους πιστούς στο μέτωπο, στο πηγούνι, στα μάγουλα και στις παλάμες.
Το Μυστήριο του Ευχελαίου, μπορεί να τελεστεί και εκτός ναού, όποτε το ζητήσει ένας πιστός από τον ιερέα της ενορίας του. Και τότε, όταν τελείται δηλαδή σε κάποιο σπίτι, διαβάζονται επτά Ευαγγέλια και επτά Ευχές. Το λάδι του Ευχελαίου θεωρείται θεραπευτικό. Κατά την διάρκεια του μυστηρίου ο ιερέας ανάβει ένα κερί για κάθε Ευαγγέλιο που διαβάζει. Αυτό κάνουν και μερικοί πιστοί κατά την διάρκεια του Μεγάλου Ευχελαίου, στην εκκλησία, την Μεγάλη Τετάρτη.
Σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας, οι γυναίκες πηγαίνουν στο Μεγάλο Ευχέλαιο, έχοντας μαζί τους μια σουπιέρα με αλεύρι. Σε αυτό στερεώνουν τρία κεριά, τα οποία καίνε κατά την τέλεση του Μυστηρίου. Το αλεύρι αυτό, το χρησιμοποιούν για να φτιάξουν τα πασχαλινά κουλούρια την επόμενη ημέρα.
-ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ. ΝΑΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.ΤΑ ΛΕΜΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΑΚΙ.
taxidromos

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΤΡΙΤΗΙ 19/4 ΤΙ ΘΑ ΠΑΙΞΩ ΕΓΩ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ. ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ. Η ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΣΕ ΜΙΑ ΕΔΡΑ ΜΕ ΤΡΟΜΕΡΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ. ΔΙΠΛΟ ΛΟΙΠΟΝ. ΣΤΗΝ ΣΚΩΤΙΑ Η ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΧΑΣΕΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΜΑΔΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΡΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ. ΕΥΚΟΛΑ Η ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΝΤΑΝΤΙ. ΔΙΠΛΟ ΛΟΙΠΟΝ. ΤΕΛΟΣ Η ΜΠΕΡΝΛΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΝΙΚΗ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΕΪΟΦ ΑΝΟΔΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΑΠΕΝΑΤΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ. ΑΣΣΟΣ ΛΟΙΠΟΝ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΑΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ. ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ 2
                        ΝΤΑΝΤΙ Γ. -  ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ 2
                        ΜΠΕΡΝΛΙ - ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ 1
Υ.Γ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΨΑΡΕΨΕ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ..
taxidromos
                                     

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ,ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ..

ΔΕΝ ΠΗΓΑΜΕ ΚΑΛΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ, ΔΕΝ ΑΠΟΦΥΓΑΜΕ ΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ. Η ΡΟΖΕΡΜΠΟΡΓΚ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1977 ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. Η ΕΡΕΜΠΡΟ ΑΠΟ 2-1 ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΑΣΕ 2-3 ΚΑΙ ΚΠΡ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ..ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΜΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΟΣΟΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ...ΠΑΙΖΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΜΑΣ..(ΑΝ ΠΑΝΤΩΣ ΜΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΝΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΑ ΜΑΣ ΠΑΛΙ!)
ΤΑ ΛΕΜΕ ΠΑΛΙ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΚΟΥΠΟΝΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΤΑΜΕΙΟ. ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑΚΙ ΓΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ
taxidromos

Δεν χορταίνω  δεν χορταινω                                                         
Μία κοπέλα, παντρεμένη εδώ και χρόνια, πάει στον γυναικολόγο της ελπίζοντας ότι θα της λύσει το πρόβλημα της
Γιατρέ, εξομολογείται, κάθε βράδυ κάνουμε έρωτα με τον άντρα, μου...αλλά δεν χορταίνω, δεν χορταίνω.
Γιατί δεν διπλασιάζεται την...δόση, ρωτά ο γιατρός
Την διπλασιάσαμε, γιατρέ μου, αλλά πάλι δεν χορταίνω δεν χορταίνω
Τότε τετραπλασιάστε την, εισηγείται ο γιατρός
Το κάναμε γιατρέ, μου αλλά δεν χορταίνω δεν χορταίνω
Τί να σας πω κυρία μου, γιατί δεν συμπληρώνετε το δείπνο σας με ένα φίλο
Το έκανα γιατρέ μου, και μάλιστα όχι με ένα αλλά με τρείς, αλλά πάλι δεν χορταίνω δεν χορταίνω
Οπότε ο γιατρός αποφαίνεται
Ε μα τότε κυρία μου, εσύ είσαι άρρωστη...
Γράφτο μου γιατρέ μου σε ένα χαρτί και σφραγισέ το, να το πάρω του άντρα μου να το δει διότι εκείνος επιμένει ότι είμαι πουτ@-@!

                                                                                                



                         

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΔΕΥΤΕΡΑ 18/04 ΤΙ ΘΑ ΠΑΙΞΩ ΕΓΩ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΨΑΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΟΥΠΟΝΙ ΜΕ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΦΙΡΟΠΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ.ΟΜΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΛΛΩΣΤΕ,ΘΑ ΡΞΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΨΙΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΜΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ.ΣΤΗΝ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣΙΠ Η Κ.Π.Ρ. ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΝΟΔΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΜΨΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΤΕΡΜΠΙ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΑΛΛΟΥ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ & ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ. ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ Η ΕΡΕΜΠΡΟ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΛΟ ΡΟΣΤΕΡ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΤΡΙΑ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ. ΣΤΗΝ ΝΟΡΒΗΓΙΑ Η ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ ΝΟΜΙΖΩ ΗΡΘΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΘΩΣ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΣ 3 ΠΡΩΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΑΡΙΑΣ ΦΑΝΕΛΑΣ ΤΗΣ.Η ΦΡΕΝΤΡΙΚΣΤΑΝΤ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΛΕΗΤΕΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΑΝ ΟΜΑΔΑ ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΤΡΟΝΤΧΑΪΜ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
                  ΚΠΡ - ΝΤΕΡΜΠΙ  1
                 ΕΡΕΜΠΡΟ - ΓΚΕΦΛΕ 1
            ΦΡΕΝΤΡΙΚΣΤΑΝΤ -  ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ 2
taxidromos
           

100% ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!! 3 ΦΟΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 5 ΜΕΡΕΣ! ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΣΥΝΗΘΕΙΑ!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ. ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΧΘΕΣ ΣΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΑΙΞΩ ΕΓΩ! ΚΑΛΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΕΛΠΙΖΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΙ 3 ΤΡΙΑΔΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 5 ΗΜΕΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ!ΠΕΡΑΣΕ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΤΡΙΑΔΑ ΜΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΣΕΙΓ ΜΟΝΟ ΝΑ ΖΟΡΙΖΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ.
ΑΣ ΠΑΜΕ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΑΥΡΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΠΑΝΤΑ...
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ..ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ..
ΑΣ ΜΗΝ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ,ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΑΣ...
ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ,ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ..
ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΠΟ ΜΕΣΗΜΕΡΑΚΙ..ΚΑΤΙ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ..
taxidromos

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/4 ΤΙ ΘΑ ΠΑΙΞΩ ΕΓΩ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.ΔΕΝ ΠΗΓΑΜΕ ΚΑΛΑ ΕΧΘΕΣ ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ 2 ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΒΟΛΣΜΠΟΥΡΚ ΚΑΙ ΛΙΛ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΟΥΝ.                                                                                              ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΝΟΥ.Η ΑΙΝΤΧΟΒΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕ ΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΧΕΡΑΚΛΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΕΔΑΦΟΣ ΑΦΟΥ ΗΔΗ ΕΙΝΑΙ 2 ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΒΕΝΤΕ.ΝΟΜΙΖΩ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΦΟΝΤΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ.Η ΜΠΑΓΕΡΝ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ ΙΣΩΣ ΤΗΝ ΠΙΟ ΦΟΡΜΑΡΙΣΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΟΝΤΑΡΩ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕ ΙΝΑ ΠΑΡΕΙ ΦΕΤΟΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΣΤΩ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ.ΑΣΣΟΣ. ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ Η ΜΑΡΣΕΙΓ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΤΡΑΒΟΠΑΤΗΜΑ ΤΗΣ ΛΙΛ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΟΠΩΣ Η ΜΟΝΠΕΛΙΕ Η ΟΠΟΙΑ  ΟΜΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ Η ΦΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ.ΔΙΠΛΟ ΛΟΙΠΟΝ.ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ.ΜΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΡΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΟΥΝ..
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: ΧΕΡΑΚΛΕΣ - ΑΙΝΤΧΟΒΕΝ 2
                     ΜΠΑΓΕΡΝ - ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ  1
                     ΜΟΝΠΕΛΙΕ - ΜΑΡΣΕΙΓ 2
taxidromos
 Υ.Γ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ 3/4 ΕΧΘΕΣ.

Σκασμός...

Με αφορμή τον άδικο χαμό του νεαρού πιλότου μας θα ήθελα να πώ ότι σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει απλά να βγάζουμε το σκασμό και να σεβόμασ...