Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Ψυχραιμία, σοβαρότης και χρωματιστά γυαλιά!

Γεια σας φίλοι μου. Μετά από απουσία τεσσάρων χρόνων και κάτι παραπάνω, από όπου απείχα οικειωθελώς αποφάσισα να ξαναγυρίσω στα καθημερινά δρώμενα και να σας κάνω συντρόφια με τις πληροφορίες μου τις προβλέψεις μου αλλά και κάποιες ιδέες ή σκέψεις που τρέχουν στο μυαλό μου.
Όπως έχω ξαναπεί μην φοβάστε μερικοί δεν παίρνω την δουλεία κανενός ούτε θέλω χαρτζιλίκι από κανέναν..
Γι αυτό ψυχραιμία!
Σήμερα με αφορμή τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνας και τα σχόλια που βλέπω στα social media και τα διάφορα άρθρα που ανεβάζει ο κάθε τυχαίος θα ήθελα να πω ότι ρε παιδιά - έλεος ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα! Πως μπορεί κάποιος να ξεφτιλίζει και να βρίζει τον Μέσσι? Αν όχι τον μεγαλύτερο έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που έχουμε δει στον πλανήτη.
Η τρελός είναι η δεν έχει επαφή με το άθλημα.Γυρίστε το στο τάβλι ρε παιδιά..
Ποδοσφαιρικές εκπλήξεις γίνονται συνέχεια και γι αυτό διαφέρει από τα υπόλοιπα ομαδικά σπόρ γιατί μπορεί και ο θεωρητικά αδυναμός να νικήσει τον λεγόμενο ισχυρό...Γι αυτο μας αρέσει να το βλέπουμε και να παθιαζόμαστε μαζί του αλλά με μέτρο και αυτογνωσία πάντα. Ας σταματήσει επιτέλους και αυτή η καραμέλα Μέσσι ή Ρονάλντο. Παιχταράδες και οι δυο με διαφορετικά χαρακτηριστικά ο καθένας τους και σε διαφορετικές θέσεις. Και τυχεροί εμείς όλοι μας που τους έχουμε δει να παίζουν μπάλα και ακόμα τους απολαμβάνουμε!
Ούτε μπορείς να συγκρίσεις ποδοσφαιριστές σε διαφορετικές εποχές Μαραντόνα, Πελέ, Κροϊφ Ρονάλντο,Ροναλντίνιο, Ζιντάν και πόσες δεκάδες ακόμη παιχταράδες..Όλοι τεράστιοι. Ο καθένας στην εποχή του...Φανταστικές συζητήσεις καφενείου αν έπαιζε ο ένας τότε ο άλλος τώρα και χαζομάρες είναι για σενάρια ταινίας."Αν η γιαγιά μου δηλαδή είχε ρουλεμάν θα ήτανε πατίνι " που έλεγε και ο μεγάλος Τζίμης Πανούσης!...Τι νόημα έχει να τσακωνόμαστε και κυρίως εμείς οι Έλληνες για να αναδείξουμε κάποιον καλύτερο από όλους βάζοντας μέσα στην εξίσωση ανάλογα και την ομάδα που υποστηρίζουμε?. Έβαλε γκολ ο Μανωλάς που καλώς το έβαλε το παληκάρι και μπράβο του, και ξαφνικά ο Μανωλάς έγινε ο "μπαμπάς του Μέσσι"! Τεράστιος αμυντικός, ο καλύτερος του κόσμου κ.λ.π.,ο τραγικός Μανωλάς και αυτός που δεν μπορούσε να στρίψει μέχρι χθες για πολλούς στην Ελλάδα έγινε Θεός από κάποιους μόνο και μόνο επειδή υπστηρίζουν Ρεαλ και χάρηκαν που αποκλείστηκε η Μπαρτσελονα... Πόση βλακεία υπάρχει σε αυτόν τον πλανήτη!
Παιδεία μηδέν και αθλητική παιδεία κάτω από το μηδέν. Ας σταματήσουμε τις υπερβολές και τους ανόητους χαρακτηρισμούς και ας απολαύσουμε την μπάλα μας. Και κυρίως αυτήν που βλέπουμε στο champions league.
Πριν λίγες μέρες όλο το γήπεδο της Γιουβέντους θαύμασε την γκολάρα του Κριστιάνο Ρονάλντο και σηκώθηκε να χειροκροτήσει τον αντίπαλο μεγάλο αυτόν παίχτη.Όμως εδώ οι μισοί υπερβολικά οπώς πάντα έλεγαν ότι ειναι το καλύτερο γκόλ όλων των εποχών και οι άλλοι μισοί έψαχναν να μειώσουν το γκολ και να βρούν πόσα καλύτερα έχουν μπεί πρίν από αυτό.Και πόσα καλύτερα έχει βάλει ο Μέσσι...
Σοβαρότης μηδέν...
Τραγική κατάσταση δηλαδή!...
Eαν ισοπεδώνουμε αυτόν τον θεσμό πως να θέλεις να υπάρχει καλή μπάλα και χωρίς διαφθορά στο δικό μας πρωτάθλημα το οποίο παίζεται κυρίως έξω από το γήπεδο?Κάτι για το οποίο υπεύθυνοι είμαστε όλοι εμείς χωρίς ποτέ να το παραδεχόμαστε ?
Όμως επειδή πάμε σε άλλα νερά και είναι μεγάλη κουβέντα θα τα πούμε μια άλλη φορά.
Απλά ας βγάλουμε τα χρωματιστά γυαλιά.
Χειροκροτήστε το διαφορετικό,θαυμάστε το όμορφο,διώξτε την μιζέρια και την κακία από μέσα σας και όλα θα είναι καλύτερα για όλους μας..

taxidromos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκασμός...

Με αφορμή τον άδικο χαμό του νεαρού πιλότου μας θα ήθελα να πώ ότι σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει απλά να βγάζουμε το σκασμό και να σεβόμασ...